FYSIOTERAPIAPISTE

Palvelut

Asiantuntevat palvelumme apunasi

Olemme tuki-ja liikuntaelinsairauksiin erikoistuneita fysioterapeutteja ja yritys on toiminut vuodesta 1993 lähtien. Suunnitellaan yhdessä miten voisimme kohentaa terveyttäsi, parantaa sairauttasi sekä auttaa liikettä jatkumaan.

Fysioterapia

Fysioterapia on koko ”kehon terapiaa”. Fysioterapiassa pyritään parantamaan ja ylläpitämään terveyttä ja toimintakykyä. Sinulla voi olla rasituksesta tullut tai synnynnäinen vamma, sairaus, tapaturma tai vaikka ikääntymisen liittyvä toimintakyvyn heikkeneminen. Kivun ja oireen hoito on yleensä ensimmäinen tavoite ja sen jälkeen päästään fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan sekä terapeuttisen harjoittelun kautta terveyden kohentumiseen.

Sinulla on mahdollisuus saada hoitoja joko lääkärin lähetteellä tai ilman. Teemme myös kotikäyntejä.

Ennen hoidon aloittamista tehdään fysioterapeuttinen tutkimus, jonka perusteella määritellään ongelmat siinä toimintaympäristössä missä ihminen toimiin. Tämän arvioinnin perusteella tehdään fysioterapiasuunnitelma, jota myös seurataan. Tarvittaessa olemme yhteydessä lähettävään lääkäriin. Toimimme myös yhteistyössä muiden terveydenhuoltoalan asiantuntijoiden kanssa.

Fysioterapiapisteeltä on mahdollisuus saada leikkausta edeltävää ja leikkauksen jälkeistä kuntoutusta.

Manuaalinen terapia

Käsi on hieno isntrumentti.

Manuaalisessa terapiassa kädellä voi tuntea pehmytkudoksen kireyttä,
aktivaatioa, voimaa, turvotusta, kuumotusta jne. Aistia hermokudoksen
tilaa, tutkia nikama- ja nivelliikkuvuutta. Kosketus on tärkeää ja
kuuluu fysioterapiaan.

Manuaalinen terapia voi olla ohjausta, pehmytkudoksen aktivointia ja
rentoutusta, lihaskalvojen käsittelyä. Kädet ovat ohjaamassa myös
neuraalisen kudoksen mobilisoinnissa ja  nikamia- ja nivelkäsittelyissä.

Meiltä on saatavilla myös erilaiset teippaukset: urheilu- kinesio- dynamic- lymfateippaukset.

Akupunktuuri

Vanhan kiinalaisen perinteen mukaan akupunktiota käytettiin kaikkiin mahdollisiin vaivoihin. Länsimaalaisesti asiaa ajatellaan enemmän yksinkertaisemmin ja suoraviivaisemmin. Tule- vaivat ja kivut ovat tyypillisimpiä hoitokohteita ja parhaita tuloksia on raportoitu nhs:n, päänsäryn mm. migreenin hoidossa.

Akupunktiopisteet, jotka sijaitsevat ongelma-alueen lähellä, ovat paikallispisteitä. Lisäksi käytetään ns. meridiaanipisteitä, joilla katsotaan olevan laajempia vaikutuksia. Päämeridiaaneja on 12 kappaletta. Akupunktiota annetaan erittäin ohuilla kertakäyttöneuloilla ja ”oikeissa käsissä” se on turvallinen sekä varsin vähän sivuvaikutuksia aiheuttava hoitomuoto.

Fysikaaliset hoidot

Lämpö- ja kylmähoidot

Lämpö on pehmytkudoksien hyvä yleisrentouttaja, yksi mahdollinen esihoito ennen manuaalista käsittelyä. Mahdollisuus on valita kostea lämpöpaketti tai kuiva pintalämpö. Tulehduksellisissa tiloissa sekä akuuteissa vammoissa yleensä kylmähoito on parempi.

Syvälämpö

Ultraäänellä päästään pintaa syvemmälle. Suurella värähtelytaajuudella saadaan aikaan kudokseen mm. aineenvaihdunnan ja imunestekierron vilkastuminen. Lisäksi jännittyneen lihaksen tonus alenee, kipu lievittyy ja tulehdus rauhoittuu.

Sähkökipuhoidot

Sähkökipuhoidot hoitavat ja poistavat kipua. Iholle kiinnitettävien elektrodien avulla siirretään sähköimpulsseja suunnitelluille kehon alueilla tai määrättyihin pisteisiin. Kipuhoitoja olisi tuloksellista antaa päivittäin. Käytössä olevia virtamuotoja ovat esim. TNS. Meiltä voi lainata kipuhoitolaitteen kotiin.

6 D ACITON ALIPAINEHOITO
6 D action alipainehoito mahdollistaa hoidon tekemisen joko jatkuvalla tai pulsoivalla alipaineella. Tätä voidaan käyttää fysio- ja lymfaterapiassa esim. turvotuksen vähentämiseen, faskiakalvohoitoihin, arpikudoksen pehmittämiseen, aineenvaihdunnan parantamiseen.
Lisäksi 6 D kahvateipillä voi jatkaa kotihoitoa. Lisäinfoa: https://www.6dtape.com/fi/

Hieronta

Hierontaa käytetään yhtenä fysioterapiakeinona pehmytkudosten esim.
lihasten rentoutuksessa ja aineenvaihdunnan parantamisessa. Mutta
sinulla on mahdollisuus saada hierontaa myös erillisenä hoitona.
Tarjolla on osa- (30 min), puoli- (60 min) sekä kokohierontaa (90 min).
Vaihtoehtoina ovat mm. rentouttava, napakka ja mobilisoiva hieronta.